Milieubeleid van Bandsma Bultje

Wij vinden het belangrijk om in ons werk zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Zeker in de verhuisbranche is dat soms best lastig omdat we toch afhankelijk zijn van vervoer met (verhuis)wagens. Daarom hebben wij een milieubeleid opgesteld. Hieronder leest u meer over de verschillende stappen die wij hierin zetten.

Ons wagenpark is modern en voldoet aan de hoogste normeringen.

Bijna al onze vrachtwagens voldoen aan de euro 6 norm. Euro 6 is op dit moment de hoogste norm die een (diesel) auto/vrachtwagen kan hebben.

Wat betekent Euro 6 norm?

Euro 6 is een regelgeving van de Europese Unie waarmee een emissiestandaard voor voertuigen is vastgesteld. Hiermee moeten dieselauto’s net zo schoon worden als hun op benzine aangedreven varianten door middel van een lagere uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden. Vanaf 1 januari 2015 moeten alle nieuwe auto’s aan de Euro 6 limieten voldoen.

Als bedrijf zijn wij naast de al schone euro 6 motoren ook al overgestapt op fossielvrije brandstof! Sinds kort heeft Bandsma Bultje een eigen brandstofpomp met Blauwe diesel. Dit is op het moment de schoonste brandstof waar een dieselauto/vrachtwagen op kan rijden.

De volgende stap zou natuurlijk zijn om over te stappen op elektrisch rijden. Wij sluiten als bedrijf niet uit dat we binnen twee jaar onze eerste elektrische vrachtwagen gaan aanschaffen.

We voorzien zoveel mogelijk in onze eigen stroombehoefte

Op ons pand bevinden zich 48 zonnepanelen. Bij genoeg zon zijn wij volledig zelfvoorzienend in onze energie.

Milieuvriendelijke wijze van onkruid bestrijden

Om ons buitenterrein netjes te houden, zijn wij regelmatig bezig om het onkruid te verwijderen. Wij doen dit echter op een milieuvriendelijke manier door niet met vergif te werken.

Top Mover bijen

Wij houden van de natuur en bijen zijn daarbij natuurlijk van onschatbare waarde. Vanuit die interesse hebben wij al geruime tijd 4 eigen nestkasten op ons terrein geïnstalleerd. Zodoende huisvesten we de enige echte Top Mover bijen van Nederland. Beezonder toch!

Recycle

Wij proberen onze afvalstromen zo goed mogelijk te scheiden. Bij verhuizingen beperken we verpakkingsmaterialen bovendien tot een minimum en zorgen wij zelf voor een juiste afvoer van de materialen. 

De keukenleverancier waarmee wij zaken doen levert piepschuim in dat wordt geleverd bij keukenapparatuur. Dit verzamelen wij en dit vindt een nieuwe bestemming als vloerisolatie.

Gaat u binnenkort particulier of zakelijk verhuizen
of heeft u opslagruimte nodig?

Verhuisbedrijf Bandsma Bultje Top Movers helpt u graag! U kunt ons bellen op 058 – 288 74 85 of één van onderstaande formulieren invullen voor een vrijblijvende offerte.